Ingrediente:
6 albușuri de ou
3 linguri nucă de cocos
3 linguri zahăr
1 sticluță esență de vanilie
5 linguri semințe de mac
10 linguri făină
15 g praf de copt
5 linguri lapte
Ingrediente pentru cremă:
4 gălbenușuri
1 sticluță esență de vanilie
1 plic de vanilie
500 ml lapte
6 linguri zahăr
250 g unt
Mod de preparare:
1. Pentru început, batem albușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm 3 linguri de zahăr, semințele de mac, nuca de cocos, esența de vanilie, făina, praful de copt și laptele călduț. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.
2. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 20 de minute.
3. După ce s-a răcit, tăiem blatul în 3 straturi egale.
4. Pentru cremă, amestecăm 4 gălbenușuri cu 6 linguri de zahăr. Adăugăm 1 pliculeț de vanilie, esența, laptele și amestecăm bine. Punem compoziția la fiert, pe foc mic. Mixăm bine, până la omogenizare. Luăm vasul de pe foc și adăugăm untul.
5. Pentru a forma prăjitura, tapetăm un blat cu jumătate din cantitatea de cremă. Acoperim cu al 2-lea blat și procedăm la fel. La final, decorăm cu glazură de ciocolată.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!