Aceasta este, cu adevarat, cea mai buna ciorba de perisoare pe care o fac. Stim ca la o ciorba de perisoare conteaza foarte mult, perisoarele. Acestea trebuie sa fie moi si pufoase iar secretul acestei ciorbe consta in faptul ca eu prajesc putin perisoarele inainte de a le pune in ciorba.
Daca vei praji perisoarele, acestea vor avea un gust mai intens si mult mai bun. Puteti adauga orice legume va plac mai mult sau puteti opta pentru cele pe care le-am folosit si eu. Hai sa vedem cum am preparat eu cea mai buna ciorba de perisoare.
Pentru ciorba aveti nevoie de:
- Apa
- 450 gr de cartofi
- Un morcov mare
- Ulei, sare, piper
- Marar proaspat, ceapa verde
- 1 frunza de dafin
Pentru perisoare aveti nevoie de:
- 500 gr carne tocata amestec
- 1 ceapa mica
- 120 gr de roez
- 1 ou
- Boia dulce
- Piper, sare
Mod de preparare:
Adăugați în carnea tocată ceapa tocată mărunt, orezul bine spălat și oul. Mai apoi, adăugați sare, piper negru măcinat, boia dulce și amestecați bine până la omogenizare.
Se pune o oală cu apă pe foc, se adaugă sare iar cand incepe sa fiarba, se adaugă cartofii și morcovii rasi și se fierbe 10 minute.
Din carnea tocată se formează chiftele și se prăjesc la foc mare până devin ușor aurii.
Pune chiftelele în craticioara cu legume, se da la fiert si se fierbe la foc mic 15-20 de minute.
Cu un minut înainte de a opri focul, adăugați mararul tocat fin, fierbeți încă 1-2 minute și luați de pe foc. La final adauga ceapa verde tocata marunt.
Nimic complicat sau special, dar iese o ciorba foarte gustoasa si hranitoare.