Secrete Culinare

Așa deliciu să le pui musafirilor pe masa de Paște – Prăjitura „Floare de colț”

Ingrediente blat de cacao:

6 ouă
4 linguri făină
3 linguri cacao
6 linguri zahăr
1 linguriță praf de copt
sare

Ingrediente pentru bezea de cocos:

4 albușuri
6 linguri zahăr
120 g nucă de cocos

Ingrediente pentru cremă:

4 gălbenușuri
5 lingur zahăr
40 g amidon
300 ml lapte
esență de vanilie
200 g unt
1 compot de ananas
200 ml friscă
50 g ciocolată albă

1. Pentru blatul de cacao, cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, gălbenușurile, făina, praful de copt și amestecăm foarte bine. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 15 minute.

2. Pentru bezea, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, nuca de cocos și mixăm bine. Turnăm spuma peste blatul de cacao și coacem încă 15 minute, la aceeași temperatură.

3. Pentru cremă, batem gălbenușurile cu zahăr. Adăugăm amidonul, laptele și punem compoziția la încălzit, pe foc mic. După omogenizare, luăm vasul de pe foc și adăugăm esența de vanilie.

La final, adăugăm untul și ananasul tăiat cubulețe. Turnăm crema obținută peste stratul de bezea și decorăm cu ciocolată albă.