Secrete Culinare

Prăjitura Cappuccino – M-am decis, această prăjitură este preferata mea, din toate câte există

Ingrediente pentru blat:

5 ouă
700 g făină
250 g zahăr
3 linguri miere
2 linguri cacao
2 linguri cappuccino
5 linguri ulei
1 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu oțet

Ingrediente pentru crema 1:

500 ml lapte
120 g zahăr
3 linguri făină
1 pliculeț zahăr vanilat
esență de vanilie

Ingrediente pentru crema 2:

200 g unt
400 ml lapte condensat

Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim blatul. Într-un bol, adăugăm ouăle și le batem cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, mierea, uleiul și bicarbonatul de sodiu stins cu oțet. Amestecăm până la omogenizare.

2. Punem compoziția obținută pe baie de aburi și o fierbem timp de 10-15 minute (se amestecă încontinuu). După acest interval, luăm crema de pe foc și o lăsăm la răcit.

3. Într-un bol separat, adăugăm făina cu pudra de cacao și cappucccino. Adăugăm amestecul obținut peste compoziția de ouă și frământăm până obținem un aluat moale, pufos și omogen.

4. Aluatul obținut se împarte în 5 părți egale. Turnăm uniform o parte într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 5-6 minute. Verificăm dacă este gata cu ajutorul unei scobitori. Procedăm la fel cu restul de aluat. În final trebuie să obținem 5 blaturi subțiri și pufoase.

5. Pentru cremă, punem laptele la fiert la foc mic. Într-un bol separat, adăugăm zahărul, făina și zahărul vanilat. Amestecăm până la omogenizare. Când a început să fiarbă, adăugăm compoziția de făină și mixăm foarte bine. Amestecăm pâmă obținem o cremă densă și omogenă.

6. Pentru a doua cremă, batem untul cu ajutorul unui mixer. Treptat, adăugăm laptele condensat și amestecăm până obținem o cremă densă, dublată în volum. La final, amestecăm cele două creme obținute.

7. Pentru a fomar prăjitura, se tapetează un blat cu 2-3 linguri de cremă, iar pe deasupra se adaugă urmatorul blat. Procedăm la fel până terminam ingredientele. În final trebuie să obținem un tort cu 4 straturi de cremă. Decorăm cu ciocolată dată prin răzătoare și ținem la frigider timp de 2-3 ore, pentru solidificare.