Secrete Culinare

Prăjitură Sendviș cu brânză dulce și stafide – Rețetă ușoară și rapidă

Prăjitură Sendviș cu brânză dulce și stafide – Rețetă ușoară și rapidă – Pentru a pregăti acest desert cu brânză dulce, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

4 ouă
130 g unt
100 g zahăr
2 linguri cacao
50 g stafide
150 g făină
500 g brânză de vaci
zahăr vanilat
1 linguriță amidon
1 linguriță praf de copt
coajă de lămâie

Mod de preparare:

1. Cernem făina și o amestecăm cu praful de copt. Topim 100 de grame de unt. Adăugăm 1/3 de pahar de zahăr tos, zahărul vanilat și amestecăm bine.

2. Adăugăm 1 lingură de cacao și amestecăm bine, până la omogenizare. Adăugăm 1 ou și mixăm. La final, adăugăm făina și frământăm aluatul până când nu se mai lipește de mâini.

3. Formăm o bilă din o treime de aluat. O învelim în folie de plastic și o punem în congelator. Tapetăm o tavă de copt (20×20 cm) cu ulei. Întindem uniform aluatul în tavă, astfel încât să acopere întreaga suprafață.

4. Topim untul rămas. Separăm gălbenușurile de albușuri (3 ouă). Albușurile le punem în frigider. Folosind o furculiță, mărunțim brânza de vaci…

5. Amestecăm brânza cu zahărul rămas. Batem gălbenușurile cu un tel, apoi le adăugăm în compoziția de brânză, împreună cu untul topit…

6. Repartizăm uniform umplutura în tavă. Pe deasupra, adăugăm aluatul de la congelator, dat prin răzătoare. Coacem la temperatura de 180 grade Celsius, timp de 50 de minute.