Ingrediente necesare pentru aluat:
400 g făină
200 ml lapte
2 gălbenușuri
2 lingurițe zahăr vanilat
40 g unt topit
10 g drojdie uscată
20 g drojdie proaspătă
50 g zahăr
sare
Ingrediente necesare pentru umplutura de brânză:
300 g brânză dulce de vaci
50 g stafide
1 gălbenuș
5 linguri zahăr pudră
2 pliculețe zahăr vanilat
1 ou
Mod de preparare:
1. Pentru început, punem stafidele la hidratat în 2 linguri de lape călduț. În 200 ml de lapte, adăugăm zahărul vanilat și drojdia. Amestecăm foarte bine, pe urmă turnăm compoziția obținută peste făina și mixăm. Adăugăm gălbenușurile, untul topit, sarea și zahărul. Amestecăm foarte bine până obținem un aluat moale și omogen.
2. Lăsăm aluatul la crescut, intr-un loc caldut, timp 60 de minute. Pentru umplutură, amestecăm brânza de vaci și gălbenușul de ou, cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul și stafidele hidratate și amestecăm foarte bine.
3. Întindem aluatul pregătit anterio într-o foaie subțire. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem aluatul în pătrățele de 12×12 cm. Pe fiecare, așezăm în mijloc câte o lingură de umplutură. Formăm rulourile și le așezăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și tapetată cu unt.
4. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 de grade Celsius, timp de 30 de minute.
Poftă bună!