Secrete Culinare

Salam de biscuiți cu ciocolată – Rețeta perfectă, mai bun decât la orice cofetărie

Ingrediente:

1 kg biscuiți simpli
300 g rahat
2 linguri cacao
100 g stafide
esență de rom
zahăr vanilat
200 g ciocolată neagră și albă
1 l apă
3 linguri unt

Mod de preparare:

1. Un sfert din cantitatea de biscuiți, îi rupem bucățele. Restul îi mărunțim cu ajutorul unui blender.

2. Într-un vas, facem un sirop de zahăr, apă și cacao. După omogenizare, adăugăm biscuiții rupți bucățele și amestecăm bine.

3. Într-un bol separat, așezăm biscuiții măcinați. Adăugăm stafidele, untul, ciocolata, zahărul vanilat și esența de rom. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm siropul pregătit anterior.

4. Turnăm compoziția pe o folie de plastic și formăm rulada. Se ține la frigider până a 2-a zi.

Să îl savurați cu drag! Poftă bună!