Secrete Culinare

Prăjitură Snickers. FĂRĂ COACERE

Prajitura Snickers este o prajitura minunata cu blat de biscuiti si crema delicioasa de mascarpone si frisca. Reteta pe care o folosesc eu este foarte simpla. Ar trebui a o incerci si tu. Nu vei da gres.

Ingrediente:

350 biscuiti simpli, 400 ml smantana dulce 36%
400 gr lapte condensat caramelizat, 400 gr branza mascarpone
100 gr zahar pudra, 2 plicuri praf de frisca, 100 gr ciocolata cu lapte
230 gr alune fara sare, 200 gr unt, 100 gr ciocolata neagra
100 gr zahar, 4 linguri miere, 100 ml lapte

Mod de preparare:

Pune un strat de biscuiti pe fundul unei tavi dreptunghiulare. Intinde laptele condensat caramelizat peste biscuitii din tava.Acopera cu un nou strat de biscuiti.

Acum poti prepara crema. Bate smantana dulce cu mixerul.Adauga zaharul pudra si praful de frisca. Amesteca bine pana obtii o frisca ferma. Adauga apoi branza mascarpone. Amesteca putin.

Toarna crema obtinuta peste cel de-al doilea strat de biscuiti.Acopera crema cu un nou strat de biscuiti.

Dizolva untul intr-o cratita. Adauga zaharul si mierea de albine.La final, adauga alunele si mai lasa cratita pe foc cateva minute.Toarna crema cu alune peste stratul de biscuiti.

Pentru a prepara glazura, rupe ciocolata neagra si ciocolata cu lapte in bucatele. Amesteca bucatile de ciocolata cu laptele. Topeste ciocolata la bain-marie.

Acopera prajitura cu topping de ciocolata, apoi pune-o la frigider pentru cel putin 2 ore.Ar fi bine sa lasi prajitura la frigider o noapte intreaga pentru ca biscuitii sa se inmoaie. A doua zi o poti taia si servi impreuna cu cei dragi. Pofta buna si spor la gatit!

Loading...