Secrete Culinare

Ii zice tort furtuna si e innebunitor de delicios. Are un gust pe care nu-l vei uita niciodata. Se face si rapid si usor

TORT FURTUNA. INGREDIENTE: Pentru blat: 12 ouă, 16 linguri zahăr, 12 linguri făină, 6 linguri nucă măcinată, 4 linguri suc carbogazos (cola), 1 praf sare, 2 linguri cacao, 1 plic praf de copt, Pentru cremă: 500 ml lapte, 1 plic budincă vanilie, 6 linguri zahăr, 2 pliculete zahăr vanilat, 300 g margarină, 150 g nucă măcinată, 50 g nucă de cocos.

PREPARARE: Tortul furtună este ideal pentru ocaziile speciale. Să vedem dacă gustul se ridică la înălțimea numelui în cazul acestei rețete. 1. Se prepară primul blat: se bat 6 albuşuri cu un praf de sare, după care se adaugă 8 linguri de zahăr. Se mixează bine, după care se încorporează nuca măcinată, 6 linguri de făină şi praful de cacao. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor.

2. Între timp, se prepară al doilea blat. Se bat spumă 6 albuşuri, după care se adaugă 8 linguri de zahăr, sucul şi 6 linguri de făină amestecate cu cacao. La sfârşit, se încorporează şi gălbenuşurile şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor aproximativ 25 de minute.

3. Se prepară crema: se pun 400 ml lapte la fiert. Separat, se amestecă budinca împreună cu gălbenuşurile rămase de la primul blat şi cu 100 ml lapte. Se pune la fiert, peste lapte, cu cele două tipuri de zahăr, după care se lasă să se răcească. 4. Se bate spumă margarina, după care se încorporează crema de budincă. Se mai pune şi nuca măcinată şi se amestecă bine.

5. Pe un platou, se pune blatul cu cacao care se unge cu jumătate din cantitatea de cremă. Peste cremă se pune blatul de nucă şi se unge şi el cu cealaltă jumătate de cremă. Tortul furtună se presară nucă de cocos şi se lasă până a doua zi să se înmoaie. Rețeta trimisă de Elisabeta Gligor.