Secrete Culinare

De ce trebuie să pui zeamă de lămâie în apă de fiecare dată când fierbi ouă

Pe lângă faptul că ajută la detoxifierea organismului şi la menţinerea greutăţii corporale, lămâile au o serie de proprietăţi mai puţin cunoscute la gătit. Una dintre acestea este fierberea corectă a ouălor.

Sucul de lămâie este secretul din spatele unor ouă fierte foarte bine, dar care rămân cu coaja intactă, chiar dacă au fost ţinute mai mult timp la temperaturi ridicate. Tot ce trebuie să faci este să ungi ouăle crude cu zeamă de lămâie, înainte să le pui la fiert.

Vei observa cum coaja acestora nu se va mai crăpa în timpul fierberii. De asemenea, zeama de lămâie se foloseşte şi pentru a decoji mai uşor ouăle fierte. În acest caz, trebuie să torni o linguriţă de suc de lămâie în apa în care fierbi ouăle.

Iata tot ce trebuie sa stii:

– cumpara oua proaspete! Insa pentru a verifica acesta lucru este bine sa le scufunzi in apa. Cele vechi se vor ridica la suprafata, cele proaspete vor cadea la fund

– dupa ce ai verificat prospetimea oualor, lasa-le 2-3 zile in frigider, inainte de fierbere, pentru ca sa curati mai usor coaja si sa nu fie lipicioase.

– pentru a nu se sparge in timpul fierberii, scoate-le din frigider cu o seara inainte. Este bine sa stea la temperatura camerei minim 4 ore.

– ouale se spala cu apa si detergent si apoi se clatesc cu o solutie din apa si otet in cantitati egale, pentru a se prinde cat mai bine culoarea

– intr-o oala mare, dar putin adanca se pun ouale la fiert intr-un singur strat, in apa rece. Fierbe-le 12-15 minute pentru a fi tari!

– daca nu iti place sa pictezi ouale cu vopsea de la magazin, alege o varianta naturala. Poti obtine oua rosii daca le fierbi in zeama de coaji de ceapa rosie sau in zeama de sfecla. Oua frumos colorate obtii si cu ajutorul morcovilor, portocalei, spanacului si cafelei.

– daca oreferi vopseaua de la magazin, in afara de instructiunile de pe plic, trebuie sa stii ca la aceasta se adauga si otet la fierbere

– dupa ce ai colorat ouale, unge-le cu putin ulei, pentru luciu.