Secrete Culinare

Cum se prepară cei mai gustoși cartofi prăjiți FĂRĂ ULEI

Cartofii prajiti sunt cel mai popular preparat din lume, estimandu-se ca la nivel mondial se consuma aproximativ 10 kg de cartofi prajiti pe cap de locuitor pe an. Cum era de așteptat, Statele Unite sunt pe primul loc, cu aproape 30 de kg de cartofi prajiti consumati anual pe locuitor. Si ne referim numai la cartofii prajiti.

Insa, stim ca mult indragitii cartofi prajiti, atat de adorati atat de cei mici, ct si de cei.. mai putin mici, nu sunt tocmai o varianta sanatoasa in alimentatie. Mai ales in cea a copiilor!

Iata cum sa prepari cartofi prajiti, astfel incat sa fie mai sanatosi, dar la fel de gustosi:

Astfel, nu numai ca vei avea senzatia ca farfuria ta este mai plina, dar vei permite cuptorului sa „preajeasca” bine cartofii. Ai putea felia cartofii la mana sau ai putea apela la un dispozitiv care iti feliaza cartofii. Vei obtine o masa delicioasa si sanatoasa, de care te poti bucura oricand.

Dupa ce ai tinut cartofii in apa sau la aburi, asigura-te ca-i usuci bine. Ai putea face acest lucru cu ajutorul unui prosop sau a prosoapelor de hartie. Ceea ce faci inainte de a baga cartofii in cuptor este la fel de important ca gatitul in sine.

In continuare, iti recomandam sa incingi cuptorul la 250 de grade. Lasa-l sa se incalzeasca bine si apoi pune cartofii in cuptor. Lasa-i asa timp de 10-15 minute si apoi intoarce-i, pentru a te asigura ca se vor gati pe toate partile. Mai lasa-i zece minute si vei obtine cei mai gustosi cartofi fara ulei!

Este important ca in tava sa existe suficient spatiu, astfel incat cartofii sa nu stea lipiti unii de altii. Foloseste o tava care nu lipeste sau pune hartie de copt. Astfel, se vor face crocanti mai usor si vor fi mult mai gustosi. In acelasi timp, daca exista suficient spatiu, cartofii se vor gati mult mai repede.