Secrete Culinare

Ciorba de loboda cu zdrente de ou

Unele dintre cele mai cunoscute beneficii pentru sanatate ale lobodei includ capacitatea sa de a regla digestia, de a imbunatati sanatatea rinichilor, de a intari sistemul imunitar, de a detoxifia sangele sau de a regla cardiovascularitatea.

De asemenea, unii specialisti sustin faptul ca un consum regulat de loboda ar putea ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer si boli cornice. Ca multe alte legume cu frunze verzi, loboda este buna pentru stimularea digestiei datorita nivelurilor de fibre alimentare si alte minerale pe care le contine si care optimizeaza procesele digestive.

Astfel, consumand-o, poti reduce sansele de constipatie, precum si problemele gastrointestinale mai grave, cum ar fi ulcerele gastrice sau chiar cancerul de colon.

Ingrediente:

5 legaturi de loboda

2 morcovi

1 ceapa

1 ardei gras

3-4 linguri de ulei

2 oua

200 ml de iaurt

1,5 l de apa

sare, piper (dupa gust)

1 legatura de leustean sau marar

Mod de preparare:

Spala bine legumele si frunzele lobodei. Pune la incins o lingura de ulei si caleste ceapa, ardeiul si morcovul, toate taiate in cubulete mici. Lasa-le cateva minute pe foc si apoi adauga apa, sare si piper si lasa la fiert pentru 20 de minute la foc mediu.

La final, adauga loboda tocata si las-o sa fiarba pana isi schimba culoarea. Adauga si alte condimente, dupa gust, si apoi toarna din zeama fierbinte in iaurt ca sa il temperezi. Cand s-a incalzit iaurtul adauga-l in ciorba. Spre final, bate ouale si adauga le in ciorba ca sa formezi zdrente de ou. Toaca leusteanul sau mararul si adauga-l apoi stinge focul si serveste.

Magazinul tău online complet. Reduceri uriașe de preț la toate produsele. CLICK AICI sa vezi ofertele lunii aprilie