Secrete Culinare

Ce să pui în apa în care fierbi ouăle de Paște, ca să se curețe foarte repede și frumos

Trucul ascuns de marile gospodine! Ce sa pui in apa in care fierbi ouale de Paste, ca sa se curete foarte repede si frumos! Un ingredient banal pe care il ai in bucatarie si nici nu il folosesti! Stiai?

Pe langa faptul ca ajuta la detoxifierea organismului si la mentinerea greutatii corporale, lamaile au o serie de proprietati mai putin cunoscute la gatit. Una dintre acestea este fierberea corecta a oualor.

Sucul de lamaie este secretul din spatele unor oua fierte foarte bine, dar care raman cu coaja intacta, chiar daca au fost tinute mai mult timp la temperaturi ridicate. Tot ce trebuie sa faci este sa ungi ouale cu zeama de lamaie inainte sa le pui la fiert. Vei observa cum coaja acestora nu se va mai crapa in timpul fierberii.

De asemenea, zeama de lamaie se foloseste si pentru a decoji mai usor ouale fierte. In acest caz, trebuie sa storci zeama de lamaie in apa in care le fierbi.

Tot mai multi parinti cauta alternative naturale pentru vopsitul oualor de Paste. Sfecla, sucul de afine sau ceaiul sunt o solutie eficienta si rapida pentru a colora ouale de sarbatori.

Studii recente au relevat o legatura intre vopselele artificiale de vopsit oua pentru Paste si hiperaciditatea in cazul copiilor, de aceea tot mai multe mamici cauta metode naturale pentru toate retetele de Paste.

Vopselele naturale sunt un trend pentru ouale de Paste. A vopsi ouale in mod natural necesita uneori o munca laborioasa, iar ingredientele sunt destul de scumpe daca e sa le cumperi de la supermarket sau din piata.

Cu toate acestea, vopsirea oualor de Paste poate fi o activitate amuzanta si creativa in acelasi timp. Florile presate sau frunzele pot folosi la decorarea oualor.