Secrete Culinare

Tort de biscuiți – Este delicios, se face rapid și nu necesită coacere

Pentru a pregăti acest tort de biscuiți, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

400 grame biscuiti

200-250 ml lapte

1 lingurita zahar

1 lingurita esenta de rom

Pentru cremă:

3 galbenusuri (din albusurile ramase puteti face o omleta)

2.5 linguri zahar (sau 4 linguri zahar brun)

3 linguri amidon

320 ml lapte

1 plic zahar vanilat

3-4 lingurite esenta de rom

125 grame unt nesarat (82% grasime)

100 grame ciocolata neagra

Glazură de ciocolată: 70 grame ciocolata + 1 lingurita unt

Pentru ornat: 2-3 biscuiti si ciocolata

Cum se prepară?

Cum se prepară crema? Frecam galbenusurile cu zaharul, cu amidonul si adaugam treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand pana se ingroasa si devine ca o budinca.

Adaugam zaharul vanilat si esenta de rom si luam de pe foc, adaugand untul taiat bucatele. Amestecam pana se topeste untul si lasam sa se raceasca usor dar nu complet.

Ciocolata o topim pe baie de aburi si o adaugam cremei de mai sus, omogenizand.

Intr-o farfurie, punem treptat laptele in care am adaugat zahar si esenta de rom. Trecem pe rand biscuitii prin lapte si ii asezam in tava.

Peste biscuiti intindem un strat de crema apoi urmeaza alt strat de biscuiti inmuiati in lapte, apoi iar crema si tot asa pana terminam biscuitii si crema.

Pentru glazură, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi si o intindem pe ultimul strat de biscuiti. Deasupra razuim biscuiti si ciocolata.

Daca iti plac fructele, poti adauga bucatele tocate marunt deasupra.