Secrete Culinare

Salvează rețetele, vei avea nevoie de ele – Cele mai simple și cele mai delicioase 8 creme pentru torturi

Rețeta Nr.1 – Cremă fiartă clasică

Ingrediente:

500 ml lapte
200 g zahăr
1 linguriță vanilie
50 g făină
4 gălbenușuri

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenușurile. Adăugăm zahărul, vanilia și făina. Amestecăm bine până la omogenizare.

2. Adăugăm laptele fierbinte și amestecăm. Punem compoziția la încălzit, la foc mic. Amestecăm energic până obținem o cremă densă și omogenă.

Rețeta Nr.2 – Cremă universală de unt

Ingrediente:

200 g unt
4 ouă
200 g zahăr
100 g zahăr pudră
vanilie

Mod de preparare:

1. Într-un bol, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul și amestecăm bine.

2. Punem amestecul la încălzit, la foc mic. Amestecăm până obținem o cremă densă și omogenă.

3. Într-un bol separat, batem untul cu zahărul pudră. Combinăm cele două compoziții și amestecăm foarte bine.

Rețeta Nr.3 – Cremă cu ouă și lapte condensat
Ingrediente:

200 g unt
100 ml lapte condensat
2 gălbenușuri
vanilie
Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem untul. Adăugăm laptele condensat și amestecăm bine.

2. Treptat, adăugăm gălbenușurile. La final, adăugăm vanilia și amestecăm foarte bine.

Rețeta Nr.4 – Cremă de lapte condensat cu unt
Ingrediente:

1 cutie de lapte condensat
1 pachet de unt
Mod de preparare:

1. Într-un bol, batem untul cu ajutorul unui mixer. Adăugăm laptele condensat și amestecăm foarte bine.

2. Lăsăm crema la frigider pentru câteva ore.

Rețeta Nr.5 – Cremă cu griș

Ingrediente:

125 ml lapte
1 lingură griș
1 linguriță zahăr
1/2 linguriță unt
1 gălbenuș
1 linguriță zahăr vanilat

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem laptele la fiert. Adăugăm zahărul și amestecăm bine.

2. Adăugăm grișul și fierbem la foc mic

3. Într-un bol separat, batem gălbenușul cu zahăr. Adăugăm untul și amestecăm foarte bine, până obținem o spumă omogenă. Treptat, adăugăm compoziția de lapte cu griș. Amestecăm bine.

Rețeta Nr.6 – Cremă Mascarpone

Ingrediente:

200 g brânză de vaci
200 ml frișcă

Mod de preparare:

1. Pentru început, dăm brânza de vaci prin sită.

2. Adăugăm frisca și amestecăm bine cu ajutorul unui mixer.

Rețeta Nr.7 – Cremă fiartă cu vanilie
Ingrediente:

2 ouă
200 g zahăr
1 linguriță vanilie
400 ml lapte
2 lingurițe unt topit
2 lingurițe făină
Mod de preparare:

1. Într-un bol, batem ouăle. Adăugăm făina și amestecăm bine.

2. Punem laptele la fiert și adăugăm zahărul. Amestecăm bine până la omogenizare, pe urmă luam de pe foc.

3. Treptat, turnăm laptele în compoziție. Amestecăm bine, cu ajutorul unui mixer.

4. Punem amestecul obținut la încălzit, la foc mic. Amestecăm energic până obținem o cremă densă și omogenă.

5. Luăm crema de pe foc, adăugăm vanilia și untul. Amestecăm bine până la omogenizare.

Rețeta Nr.8 – Cremă de unt ”Gata în 5 minute”
Ingrediente:

250 g unt
200 g zahăr pudră
100 ml lapte
1 pachețel de vanilie
Mod de preparare:

1. Punem laptele la fiert. Într-un bol separat, adăugăm untul, zahărul și vanilia. Amestecăm bine cu ajutorul unui mixer.

2. Treptat, adăugăm laptele și amestecăm până obținem o cremă omogenă.

Să le folosiți cu drag! Poftă bună!