Ingrediente pentru cremă:
100 g unt moale
2 linguri smântână
500 g brânză dulce
150 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
Ingrediente pentru glazură:
100 g ciocolată neagră
1 lingură de lapte
100 ml ulei
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui mixer, batem untul. Adăugăm zahăr pudră, brânza de vaci, zahărul vanilat și smântâna. Amestecăm bine până la omogenizare.
2. Pe o formă de copt acoperită cu hârtie alimentară, așezăm un strat de biscuiți. Pe deasupra, turnăm un strat de cremă. Adăugăm un al 2-lea strat de biscuiți și procedăm la fel până terminăm toate ingredientele.
3. Punem tortul la frigider pentru 2 ore.
4. Pentru glazură, topim ciocolata pe baie de aburi. Adăugăm laptele și amestecăm până când obținem o glazură fină.
5. Scoatem tortul din frigider, îl răsturnăm și îl decorăm cu glazura pregătită anterior.
Poftă bună!