Secrete Culinare

Prăjitura Excelent – Perfectă pentru iubitorii de ciocolată și nucă de cocos

Ingrediente:

300 ml apă minerală
150 g zahăr
150 ml ulei
6 linguri gem
5 linguri gem de vișine
4 linguri pudră de cacao
1 plic praf de copt
300 g făină
50 g stafide
100 g miez de nucă
50 g fulgi de nucă de cocos
5 ml esență de vanilie
cojă de lămâie

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm apa minerală. Adăugăm zahărul, uleiul și amestecăm bine.

2. Treptat, adăugăm făina, praful de copt și pudra de cacao. Amestecăm bine până la omogenizare.

3. Adăugăm gemul, stafidele, nuca de cocos, miezul de nucă, esența de vanilie, coaja de lămâie și mixăm până la omogenizare.

4. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute. La final, decorăm prăjitura cu zahăr pudră.

Poftă bună!