Secrete Culinare

Prăjitură cu cremă mascarpone, struguri și pișcoturi

Reteta de astazi este una foarte usoara si care se prepara repede. Ai nevoie doar de cateva ingrediente si putin timp liber. Puteti considera aceasta prajitura un tiramisu reinventat 😊 Este extrem de bun si se va termina repede.

Ingrediente pentru pandispan:

2 oua, 30 gr faina, 30 gr cacao
60 gr zahar, ½ praf de copt
Fulgi de migdale sau nuca maruntita

Ingrediente crema:

250 gr mascarpone
1 lingura de miere, 200 ml frisca lichida
2 linguri de zahar pudra, putina esenta de portocala

Pentru a completa prajitura mai avem nevoie si de 1 pachet de piscoturi, struguri din compot (sau alte fructe) si 150 ml suc de portocale.

Mod de preparare:

Intai de toate trebuie sa pregatim pandispanul – se bat ouale cu zaharul si se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt – se cerne peste ouale batute si se amesteca pana se obtine o pasta omogena

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se presara nuca sau fulgii de migdale peste care se toarna aluatul de pandispan si puneti la cuptor pana se coace. Cand este gata se lasa la racit si mai apoi se taie pe lung, in 2 bucati

Pregatirea cremei – se mixeaza crema da mascarpone cu mierea si mai apoi se adauga frisca batuta bine cu zaharul pudra si esenta de portocale. Se amesteca sa se omogenizeze

Pregatirea prajiturii – se umezeste o tava de chec si se tapeteaza cu folie de plastic – se ”imbraca” peretii tavii cu piscoturile inmuiate in suc de portocale – puteti pune pe toate laturile sau doar pe capete, cum am facut eu.

Se pune baza – prima parte de pandispan – un strat de crema – un strat de struguri sau alte fructe din compot – un strat de crema – un strat de piscoturi – crema – struguri -crema si ultima bucata de blat

Se acopera cu folie de plastic si se da la frigider pentru cateva ore

Pofta buna!