Secrete Culinare

Prăjitură cu biscuiți și napolitane. FĂRĂ COACERE

Prajitura cu biscuiti si napolitane are un gust minunat si un aspect placut. Nu trebuie sa folosesti cuptorul pentru a pregati acest desert gustos. Incearca retetea noastra si surprinde-ti musafirii cu o prajitura perfecta.

Ingrediente necesare:

250 gr biscuiti cu cacao, 3 lingurite gelatina
150 gr unt, 125 ml lapte
200 gr lapte praf, 50 gr ciocolata cu lapte
4 napolitane cu ciocolata, 400 ml smantana dulce 36%
4 linguri zahar, 1 lingura zahar pudra, 2 pliculete intaritor de frisca

Cum se prepara prajitura cu biscuiti si napolitane?

Pentru inceput vom topi untul intr-o cratita. Vom adauga apoi 125 ml lapte si 4 linguri de zahar.Amestecam bine. Dupa ce untul s-a topit, il luam de pe foc si-l lasam sa se raceasca.

Turnam apoi in untul racit, lapele praf. Amestecam usor.Faramitam napolitanele cu ciocolata si le adaugam in bolul cu unt si lapte praf. Amestecam bine.Punem biscuitii intr-o tava de copt dreptunghiulara. Turnam deasupra crema cu napolitane.Acoperim crema cu un nou strat de biscuiti.

Batem smantana dulce cu zaharul pudra pana obtinem o frisca ferma. Adaugam si cele 2 pliculete de intaritor.Dizolvam gelatina intr-o cantitate mica de apa si o adaugam in frisca. Intindem frisca peste cel de-al doilea strat de biscuiti.

Dam ciocolata printr-o razatoare grosiera. Presaram ciocolata peste frisca.Prajitura este gata. Taiem prajitura in felii si o servim impreuna cu cei dragi.

Poti prepara acest desert chiar si atunci cand sarbatoresti un eveniment important, deoarece are un aspect placut si un gust delicios. Cu siguranta vei reusi sa-i surprinzi pe toti cu prajitura aceasta. Pofta buna si spor la gatit!

Loading...