Secrete Culinare

Plăcințele mici și moi, cu carne tocată și orez – delicioase!

Ingrediente:

750 g făină
250 ml lapte
50 g unt topit
2 ouă
20 g drojdie (sau 7 g drojdie uscată)
1/2 linguriţă sare
2 linguri zahăr

Pentru umplutură:

150 g orez
300 g carne tocată
1 ceapă
sare
piper negru

Cum se prepară?

Pregătim aluatul lichid.
Turnăm laptele cald într-un bol.
Adăugăm zahărul, jumătate de linguriţă de sare și drojdia mărunţită.
Amestecăm bine până se topesc toate ingredientele şi lăsăm aluatul pentru jumătate de oră, la loc călduţ.
Spargem un ou şi îl adăugăm în aluat.
Adăugăm untul topit şi amestecăm bine.
Adăugăm făina în cantităţi mici.
Frământăm aluatul aproximativ 10 minute.
Acoperim aluatul cu o folie alimentară şi îl lăsăm la crescut aproximativ 60 de minute.
Pregătim umplutura.
Punem orezul la fiert împreună cu 500 ml de apă
Adăugăm sare.
Gătim orezul la foc mic.
Lăsăm orezul fiert să se răcească.
Tăiem o ceapă mărunt.
Într-o tigaie, adăugăm o lingură de unt şi o lingură de ulei.
Când s-a încălzit, adăugăm ceapa şi o prăjim până se rumeneşte frumos.
În ceapa prăjită, adăugăm carnea tocată şi o prăjim aproximativ 5 minute, amestecând încontinuu.
Scoatem carnea pregătită de pe foc şi o lăsăm să se răcească.
Amestecăm orezul fiert cu carnea pregătită anterior.
Adăugăm sare şi piper după gust.
Amestecăm bine!
Tapetăm o tavă de copt cu unt.
Împărţim aluatul în 2 părţi egale, pe urmă fiecare parte în 8 bucățele mai mici.
Adăugăm făină pe masa de lucru şi întindem fiecare bucăţică de aluat într-un cerc.
Pe aluatul întins, așezăm o lingură de umplutură şi lipim marginile.
Punem placinta într-o tavă de copt, cu marginile prinse în jos.
Procedăm la fel cu restul de aluat.
Ungem plăcințelele cu un ou bătut.
Se coc la temperatura de 180 grade, timp de 25 minute.

Să o savurați cu plăcere

Loading...