Secrete Culinare

Papanași delicioși din 500g brânză de vaci, 1 ou, zahăr, griș și pesmet

Ingrediente:

500 g brânză de vaci
1 ou
zahăr
griș
pesmet
ulei
Mod de preparare:

1. Într-un bol, așezăm brânza de vaci. Adăugăm oul, zahărul și grișul. Amestecăm bine până la omogenizare. Punem un vas cu apă la fiert.

2. Cu ajutorul mâinilor, formăm biluțe. Când a început să clocotească, le adăugăm în vasul cu apă.

3. Când papanașii au ieșit la suprafață, înseamnă că sunt fierți.

4. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim pesmetul câteva minute. Adăugăm zahărul și gătim la foc mic 1-2 minute, pe urmă turnăm amestecul într-un bol.

5. Scoatem papanașii din apă și îi dăm prin pesmeții pregătiți anterior.