Aceasta reteta este incredibil de simpla. Nu necesita coacere si nici multe ingrediente, iar rezultatul este incredibil de gustos.
Ingrediente pentru crema:
660 ml smantana lichida pentru frisca (30% grasime)
500 g branza mascarpone
2 linguri zahar pudra
un plic zahar vanilat
Ingrediente pentru blat:
piscoturi
Ingrediente pentru toping:
ciocolata alba
Mod de preparare crema:
Cu ajutorul unui mixer vom amesteca smantana, zaharul si zaharul vanilat. Peste acestea vom adauga si branza mascarpone amestecand continuu pana la omogenizarea tuturor ingredientelor. Crema este gata.
Mod de preparare toping:
Cu ajutorul unei razatori vom rade ciocolata alba intr-un bol
Mod de preparare prajitura:
Vom avea nevoie de o tava (24-28 cm), tapetata cu hartie de copt. In aceasta vom aseza ca si blat un strat de piscoturi. Peste acestea vom adauga jumatate din cantitatea de crema de mascarpone. Peste acesta vom adauga inca un rand de piscoturi si cealalta jumatate de cantitate de crema. Ca si toping vom presara ciocolata alba rasa sau cacao. Prajitura este gata!
Vom baga tava la frigider timp de 3 ore inainte de servire.
Pofta buna!