Aceasta crema este ideala pentru umplerea torturilor si prajiturilor, si are o aroma puternica de caramel care va trezeste toate simturile. Mai mult decat atat este extraordinar de fina si delicioasa, de o sa va ganditi mult timp la ea dupa ce o sa simtiti prima data gustul intens si aromat al caramelului.
Ingrediente:
8 galbenusuri de ou
800 ml de lapte
200 grame de zahar
80 grame de faina alba de grau
foarte putina sare
Mod de preparare a cremei:
Zaharul (se pastreaza cam 2-3linguri) se caramelizeaza intr-o cratita cu pereti mai grosi – se tine la foc mic pana incepe sa isi schimbe culoarea si se amesteca din cand in cand.
Separat intr-o alta oala turnati laptele si puneti la foc mic pana ce il aduceti la punctul de fierbere.
Cand observati ca zaharul s-a caramelizat, trageti deoparte si turnati rapid, peste el laptele fierbinte. Puneti iarasi totul la fiert pana ce se dizolva caramelul la foc mic – se amesteca constant.
Galbenusurile se bat bine cu zaharul ramas pana devin cremoase iar mai apoi se adauga faina, in ploaie (trebuie sa o cerneti inainte) – se amesteca pana la omogenizare.
Luati apoi cateva linguri din laptele cu caramel si puneti peste amestecul de galbenusuri, apoi turnati totul peste laptele cu caramel, amestecati foarte repede, pentru a nu se face cocoloase.
Puneti totul pe foc si amestecati continuu pana ce obtineti o crema consistenta. Luati oala deoparte si acoperiti cu folie de aluminiu sau de plastic, lasati la temperatura camerei pana se raceste complet si mai poi poate fi folosita pentru a umple diverse prajituri sau torturi.
Spor la prajituri si pofta buna!