Secrete Culinare

Clătite ungurești cu carne tocată și porumb – o rețetă simplă, dar extrem de gustoasă

Clatitele unguresti cu carne tocata si porumb sunt tare gustoase. Pentru ca imi plac foarte mult, le prepar o data pe saptamana. Iti recomand sa incerci si tu aceata reteta simpla.

Ingrediente:

500 gr carne de porc tocata
Jumatate cutie de porumb
1 ardei in otet, condimente pentru gulas, ulei de floarea soarelui
150 gr cascaval, sos mexican, sare si piper
Jumatate legatura ceapa verde, 150 gr ciuperci, 1 ceapa

Ingrediente pentru aluatul de clatite:

400 gr faina de grau
200 ml lapte, 100 ml apa minerala
1 ou, un praf de sare
Mod de preparare:

Punem faina de grau intr-un bol. Adaugam un praf de sare si un ou. La final, turnam apa minerala si laptele. Amestecam usor pentru a nu se forma cocoloase.

Punem o tigaie cu putin ulei pe foc. Cand se incinge, adaugam aluatul de clatite. Prajim clatitele pe ambele parti pana se rumenesc.

Acum putem pregati umplutura. Decojim ceapa si o taiem marunt. Calim ceapa intr-o tigaie cu ulei fierbinte.

Adaugam si carnea tocata in tigaia cu ceapa.Condimentam cu sare si piper. Taiem ciupercile fin si le adaugam in amestecul de carne si ceapa.Taiem ardeiul in cubulete mici si il adaugam in tigaie. Amestecam bine, apoi adaugam porumbul din conserva. Amestecam condimentele pentru gulas cu putina apa si le adaugam apoi in tigaia cu legume si carne tocata. Amestecam bine si mai lasam tigaia pe foc cateva secunde.Punem cate putin din umplutura pe fiecare clatita.Impachetam clatitele astfel incat sa formam mici patratele.Asezam clatitele intr-un vas termorezistent. Ungem clatitele cu putin sos mexican. Dam cascavalul printr-o razatoare grosiera si-l punem peste clatite.Coacem clatitele timp de aproximativ 20 de minute la o temperatura de 180 grade. Inainte de servire, presaram deasupra ceapa verde tocata fin. Pofta buna si spor la gatit!