Secrete Culinare

Clătita germană cu mere (pe tigaie). Turnați aluatul peste fructe și savurați un desert mega dulce!

Se spune că clătita cu mere „Micuțul olandez” este creația unui cofetar sau patiser german. Nu se cunosc criteriile, după care el s-a ghidat, când a ales această denumire. Există părerea că odată cuvântul german „Deutsch” a fost schimonosit și transformat în „Dutch”, care înseamnă „olandez”. Astfel micul dejun german pentru cei mai mici a devenit olandez. Textura uimitoare, umplutura dulce și aroma lui minunată vă vor determina să reveniți la această rețetă iar și iar.

INGREDIENTE:

-4 ouă;
-2/3 pahar de lapte (160 ml)
-½ linguriță de extract de vanilie
-½ pahar de făină (75 g)
-o linguriță de scorțișoară
-4 linguri de zahăr
-50 g de unt
-2 mere
-jumătate de lămâie
-o lingură de zahăr pudră

MOD DE PREPARARE:

1.Bateți ouăle și încorporați laptele în ele. Continuând mixarea, adăugați un praf de scorțișoară și extractul de vanilie. Apoi adăugați făina. Amestecați și puneți aluatul rezultat deoparte.

2.Amestecați zahărul cu scorțișoara.

3.Curățați merele de coajă și îndepărtați-le cotoarele. Apoi tăiați-le în feliuțe subțiri.

4.Topiți untul într-o tigaie. Adăugați zahărul și merele. Amestecați. Preparați fructele pe parcursul a 3 minute, amestecând periodic.

5.Turnați aluatul peste merele din tigaie. Introduceți viitoarea clătită în cuptorul preîncălzit până la 220°C și coaceți-o timp de 15 minute. Presărați clătita coaptă cu zahăr pudră și decorați-o cu feliuțe de lămâie.

Atrageți atenția asupra faptului că nu trebuie să adăugați zahăr în aluat. În schimb, veți carameliza merele. O asemenea combinație în copturi nu este frecventă. Însă lăsați îndoielile deoparte — aceste deserturi sunt întotdeauna gustoase. Încă un desert cu mere? Nu, este un deliciu excepțional, care poate fi servit cu ceai. Distribuiți-i rețeta pe paginile voastre din rețelele de socializare și gătiți-l cu regularitate de invidiat!