Secrete Culinare

Ciorbă de perișoare din ciuperci – rețetă de post – Ceva mai bun nu există!

Prepară această ciorbă in perioada postului pentru ca este extrem de gustoasa si de hranitoare. Se prepara usor si inlocuieste cu succes ciorba de perisoare clasica.

Ingrediente pentru ciorba:

1 ardei rosu, 1 ceapa, legume pentru ciorba (congelate sau la borcan)
200 gr de varza proaspata tocata, 3 linguri de ulei
½ cutie de rosii pasate, sare, piper, 2.5 l de apa
1 foaie de dafin pentru gust, marar, patrunjel si frunze de telina

Ingrediente pentru perisoare:

7 linguri de faina de grau, 500 gr de ciuperci, busuioc uscat (dupa gust)
3 linguri de ulei de floarea soarelui
Sare, piper

Mod de preparare:

Se curata ceapa si ardeiul rosu si se toaca cubulete – se pun la calit, direct in oala pentru ciorba, pentru 5-6 minute dupa care se adauga varza tocata mai fin, legumele pentru ciorba (fie ca folositi la borcan sau congelate), sare, piper, foaia de dafin si apa – se acopera si se lasa la fiert

Cat fierb legumele, se pregatesc perisoarele – puteti folosi ciuperci la borcan dar daca folositi ciuperci proaspete, le curatati si le fierbeti pentru 10 minute – se lasa la scurs, se dau prin robot sau prin masina de tocat carne, se amesteca cu faina, sarea, piperul, busuiocul – se amesteca pana se omogenizeaza, se adauga putin ulei, se amesteca iar dupa care se formeaza perisoarele

Cand cioba a inceput sa fiarba, adaugam perisoarele, rand pe rand, si asteptam pana acestea se ridica la suprafata

Se adauga rosiile, verdeata tocata marunt si se mai lasa pe foc 2-3 minute.

Se serveste fierbinte, cu ardei iute. Pofta buna!