Secrete Culinare

Aluat ca puful pentru prăjituri de casă – Îl puteți folosi după pofta inimii

Alat ca puful pentru prăjituri de casă – Îl puteți folosi după pofta inimii – Pentru această rețetă de aluat, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

500 ml chefir
250 ml ulei vegetal
22 g drojdie
2 lingurițe sare
2 linguri zahăr
750 g făină
2 ouă

Mod de preparare:

1. Într-un vas, turnăm chefirul. Adăugăm uleiul și amestecăm bine. Punem vasul la încălzit la foc mic.

2. Într-un bol separat, turnăm făina. Adăugăm drojdia, zahărul, sarea și amestecăm bine. Treptat, adăugăm amestecul de chefir și ulei. Amestecăm bin până la omogenizare.

3. Lăsăm aluatul la crescut timp de 30 de minute. În acest timp, puteți să pregătiți umplutura dumneavoastră preferată.

4. Întindem aluatul crescut și formăm pachețelele. Le așezăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Le tapetăm cu un ou bătut și le coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 30 de minute.