Baiț pentru carne de miel

Baiț pentru carne de miel
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Gustul particular al cărnii de miel nu este preferat  de  către toți. Însă atunci când mielul este condimentat corespunzator, el capătă un parfum deosebit care nu ne va lăsa papilele gustative indiferente.

Ingrendiente

  • vin alb
  • apă
  • ulei de măsline
  • 1 legătură usturoi verde
  • Rozmarin
  • Cimbru
  • Mentă
  • Foi de dafin
  • Boia dulce
  • Piper
  • Sare

Mod de preparare

Usturoiul se taie mărunt la cuțit.

Condimentele se adaugă în vin, se omogenizează și se toarnă peste cantitatea de apă. Cantitatea de vin va fi cu 300 ml mai mare decât cantitatea de apă.

Sarea și piperul se potrivesc la sfârșit, după gust.

Pregătirea cărnii pentru friptură

  1. Pregătim cantitatea de baiț în funcție de cantitatea de carne.
  2. Așezăm bucățile de carne într-un vas mai întins.
  3. Turnăm baițul peste carne și acoperin gura vasului cu folie de plastic și apoi cu folie de aluminiu. Astfel aromele se vor fixa foarte bine în carne.
  4. Introducem vasul la frigider, ideal este să-l lăsăm de pe o zi pe alta. Dacă nu aveți timpul necesat, este bine să lăsați carnea în baiț cel puțin 3 ore.
FacebookTwitterGoogle+Share